:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Septembar 27, 2021   17:53

0

154

Novi ciklus dečjih emisija “Đaci prirodnjaci” uskoro pred gledaocima

Gledaoci RTV Gračanice i TV Most imali su prilike da u prethodne dve godine pogledaju cikluse dečjih emisija “Hajde da se igramo” i “Hajde da se igramo i recikliramo”. Oba ciklusa imala su za cilj da podsete na stare i možda nepravedno zaboravljene dečje igre u prirodi, a isto tako i da deci daju kreativne ideje kako iskoristiti materijale i predmete koji su već iskorišćeni, odnosno, kako reciklirati.

Nakon ova dva serijala koji su uspešno predstavljeni publici, udruženje Litera započelo je snimanje i realizaciju i trećeg serijala dečjih emisija pod nazivom “Đaci prirodnjaci” u kome će se akteri baviti očuvanjem životne sredine i zaštitom prirode, a emisije su snimljene na različitim lokalitetima.

Po rečima Radmile Miljković, idejnog tvorca ovog projekta, očekivanja su da će se do decembra nove meisije naći pred publikom, dok je mreža televizija koje će ih emitovati već ustaljena, ali postoji mogućnost da će još neke televizijske kuće prikazivati novi ciklus.

Režiser emisija, kao i u prethodna dva ciklusa je Sonja Ristić, koja naglašava da je snimanje “Đaka prirodnjaka” bilo zahtevnije od prethodna dva serijala, pre svega zbog velikog broja lokaliteta za snimanja, a da su deca glumci i ovog puta savladali zadatak.

U studiju RTV Gračanica bili su i mladi akteri ovih emisija Boris Dimitrijević i Ognjen Dimitrijević koji su nam preneli svoje utiske sa snimanja.

Izvor: RTV Gračanica

KiMRTV GračanicaTV Most"Đaci prirodnjaci"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva