:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jun 12, 2019   18:06

0

377

Novi dom za petočlanu porodicu Stoilković u Gornjem Kuscu

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav ivanović sa saradnicima, posetio je porodicu Stoilković u Gornjem Kuscu, i u prisustvu domaćina, članova porodice, donatora i prijatelja  položio temelj za izgradnju novog doma ovoj interno raseljenoj porodici.

Petočlana porodica Stoilković već sedam godina, kao interno raseljena lica stanuju u Gornjem Kuscu  pod kirijom. Sredstvima ministarstva za zajednice i povratak Vlade Kosova i angažovanju lokalne samouparave, uskoro će dobiti svoj dom od 55 metara kvadratnih.

Milena Stoilković za Puls kaže da su svih ovih godina živeli u veoma teškim uslovima, ali danas nije mogla sakriti  zadovoljstvo i sreću, što će sa tri kćeri i suprugom najzad imati svoj krov nad glavom.

U periodu  od 2017. godine u opštini Novo Brdo izgrađeno je devet kuća za interno raseljena lica, a samo u  ovoj godini započeto je ili izgrađeno osam novih domova, istakao je gradonačelnik ove opštine Svetislav Ivanović.

Inače, projektom ”RRK5” za ovu godinu planirana je izgradnja  većeg  broja  kuća od  predviđenog. Projekat će trajati sve do 2021. godine, a u planu je da broj novoizgrađenih jedinica bude 400, u jedanaest opština širom Kosova, od kojih je jedna od njih  Novo Brdo.

Izvor: RTV Puls

KiMGornje Kuscenova kućaporodica Stoilković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva