:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2019   11:38

0

246

Novi izveštaj, stare kritike, stare pohvale, u senci Kosova i Metohije

Novi izveštaj, stare kritike i stare pohvale, kratko je danas prokomentarisala ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije.

Mihajlović je ocenila da je i ovaj, kao i prošlogodišnji izveštaj EK, u senci glavnog političkog pitanja, Kosova i Metohije.

"Čini mi se da je izveštaj negde u senci glavnog političkog pitanja, zato što je politika ta koja često određuje budućnosti malih država. Činjenica je da ćemo, dok ne budemo, nadamo se, na kompromisan način rešili pitanje KIM, imati razne vrste kritika", rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio izveštaj o KIM u Skupštini Srbije i da je moglo da se zaključi da će se to pitanje rešavati.

"To nije pitanje, ni sadašnjosti, ni prošlosti, to je pitanje budućnosti razvoja Srbije u godinama i decenijama ispred nas", istakla je ministarka.

Mihajlović kaže da je važno što je EK prepoznala napredak Srbije u ekonomiji, jer je to značajno za našu zemlju.

"Koliko god postojale kritike u durgim oblastima ne bismo mogli da imamo toliki rast u ekonomiji da nismo 'podigli' i druge oblasti", navodi Mihajlović.

Izvor: Танјуг

Zorana MihajlovićIzveštaj EKSrbijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva