:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 17, 2019   10:08

0

132

Novi konkurs za zadrugare, za složene zadruge i do 60 miliona dinara

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zemljoradničkim i poljoprivrednim zadrugama u Srbiji.

U pitanju je Program podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za zemljoradnike i zadrugare u 2019. godini na teritoriji cele zemlje.

U oglasu se kaže da se konkurs naročito odnosi na poljoprivrednike i zadrugare u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom, Pčinjskom upravnom okrugu i AP Kosovo i Metohija.

Specifični ciljevi koji bi trebalo da se ostvare ovim programom finansiranja, kaže se u oglasu, je osnivanje zadruga u sredinama gde one ne postoje, unapređenje proizvodnje sirovina za povećanje proizvodnje mleka, mesa, voća, kao i za tehničko-tehnološko opremanje zadruga i drugo.

Maksimalan predviđen iznos bespovratnih sredstava za novoformirane zadruge je 7,5 miliona dinara, za stare zadruge 15 miliona, a složene zadruge mogu da dobiju i do 60 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava je do 15. avgusta ove godine za novoformirane i stare zadruge, a za složene rok je do 1. septembra ove godine.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva