:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 03, 2020   13:14

0

502

Novi most kod Ljubovije do kraja 2020, devijacija do petka

Potpredsednica vlade i ministarka građevianrstva Zorana Mihajlović obišla je danas oštećeni most kod LJubovije, koji je reka LJuboviđa srušila 22. juna na putu Mali Zvornik - LJubovija - Bajina Bašta, a Putevi Srbije najavili su da će saobraćaj biti uspostavljen devijacijom za nedelju dana, a novi most izgrađen do kraja godine.

Mihajlović je rekla da će biti napravljen novi most i istakla da je država u prethodnih nekoliko godina uložila oko devet milijardi dinara u puteve na teritoriji mačvanskog okruga.

Ministarka je prethodno obišla sa vd. direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom i obnovljeni most Trešnjica kod Malog Zvornika.

"Taj most je bio zatvoren godinu dana za teretni saobaćaj odnosno vozila težine preko tri tone. Putevi Srbije su ga popravili tako da sad može da ide teretni saobraćaj", rekla je Mihajlović.

Dodaje da je u most Trešnjica uloženo 30 miliona dinara tako da sada teretna vozila više ne moraju da idu preko Valjeva.

Urađena je kompletna sanacija mosta: sanacija kompletne kolovozne ploče, zamenjena je ograda- nova kamena ograda, urađeni novi gabionski zidovi, novi asfalt...

Drobnjak je govoreći o srušenom mostu kod Ljubovije na reci LJuboviđi kazao da se radi projekat za novi most, kao i da će projekat biti završen najkasnije za dva meseca.

"Za sedam dana ćemo uraditi devijaciju pored ovog mosta da može saobaćaj da funkcioniše, to jest do sledećeg petka. Trudićemo se da novi most bude urađen do Nove godine".

Drobnjak dodaje da je srušeni most bio oko 23 metra, dok će novi biti između 35 i 40 metara i koštati oko 500.000 evra.

Preko mosta ide put koji je jedina veza tog dela Podrinja sa Zapadnom Srbijom, Republikom Srpskom i Crnom Gorom.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva