:

:

TV Most

Foto: Nova S

clock

Maj 15, 2021   19:42

0

173

Novi Pazar: Skup podrške narodu Palestine

Nekoliko stotina građana okupilo se u podne u Novom Pazaru u znak podrške narodu Palestine. Okupljeni su zahtevali da se zaustavi nasilje u kojem je do sada poginulo više od 100 Palestinaca i obnove mirovni pregovori sa Izrelom.

Skup podrške pod nazivom "Stop izraelskoj brutalnosti i arapskoj nesolidarnosti prema palestinskom narodu", organizovala je Sandžačka demokratska partija bliska Rasimu Ljajiću.

Skupu su prisustvovali čelnici te stranke i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Predsednica Foruma žena SDP-a Azamela Papić rekla je da ne treba ćutati nad zločinom.

"Ćutanjem smo samo saučesnici svega, a nedužni stradaju i svoju krv prolivaju. Da li je ljudski gledati sve to, a ne izgovoriti ni jednu jedinu reč? I njima je danas Bajram, a kako ga oni proslavljaju?", rekla je Papićeva.

Odbornica u Skupštini Grada Novog Pazara Emira Kolašinac pročitala je proglas upućen svim akterima na geopolitičkoj sceni, pre svega UN i SAD da učine sve što je u njihovoj moći da se zaustave sukobi Izraela i Palestinaca.

Okupljeni u pešačkoj zoni nosili su zastave Palestine, kao i transparente sa natpisima poput "Sačuvajmo Palestinu", "Stop izraelskom progonu Palestinaca" i "Stop ubijanju dece".

Izvor: T a n j u g

Novi PazarprotestPalestina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva