:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2019   13:30

0

170

Novi stanovi za 30 izbegličkih porodica u Golubincima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svečano je u Golubincima uručio ključeve od 30 stanova izbeglicama sa prostora bivše Jugoslavije.

Za ovaj projekat izdvojeno je 18,6 miliona evra, a vrednost radova u Golubincima iznosi 736.913 hiljada evra.

Dačić je rekao da mu je veoma drago što ima priliku da uruči ključeve onima koji su pre više od dve decenije nepravedno proterani iz svojih domova.

"Moje zadovoljstvo je utoliko veće, jer je upravo na ovom mestu pre nepune dve godine otpočeta realizacija Potprojekta 4, kojim smo pokušali da ispunimo očekivanja onih koji sve ove godine žive u izbegličkim uslovima. Želeo bih da zahvalim svima koji su marljivim radom doprineli uspehu Programa. Ipak, najveću zahvalnost dugujemo upravo korisnicima, koji nisu izgubili nadu da za njih dolazi jedno lepše i sigurnije životno razdoblje", rekao je Dačić.

Itaka je da država posvećeno radi na pružanju pomoći i zbrinjavanju svih izbeglih sa prostora bivše Jugoslavije.

Prema njegovim rečima, obezbeđena su sredstva za rešavanje stambenih potreba za više od 7.000 izbegličkih porodica.

Do sada, u okviru ovog programa, dodeljeno je blizu 3.800 stambenih jedinica, a u toku je dodela više od dve stotine paketa građevinskog materijala i skoro stotinu seoskih kuća.

Do sada su završeni stanovi u osam jedinica lokalne samouprave, u Arilju, Zrenjaninu, Loznici, Kladovu, Negotinu, Vrnjačkoj Banji i u Temerinu, od ukupno 13 u kojima se gradi.

"Sa zadovoljstvom želim da podsetim da smo zajedno i u Staroj Pazovi - 27. avgusta prošle godine položili kamen temeljac za izgradnju 169 stanova iz Potprojekta 5 sa ciljem da što veći broj ugroženih porodica dobije stambeno rešenje", rekao je Dačić. 

Izvor: RTS

DačićGolubincistanoviizbeglice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva