:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 15, 2019   14:02

0

199

Novi talas migranata iz Afrike krenuo ka Evropi?

Italijanska obaveštajna agencija (AISE) izdala je upozorenje da će hiljade migranata iz severne Afrike pokušati uskoro da se domogne Evrope, a među njima će se verovatno kriti islamski teroristi.

Prema izveštaju AISE oko 6.000 migranata moglo bi uskoro da pokuša da dođe u Italiju, nakon najnovijih sukoba u Libiji, prenosi agencija V4NA.

Kako se navodi, taj najnoviji talas uzrokovan je ofanzivom vojnog komandanta Kalife Haftara na Tripoli početkom meseca, što je uzrokovalo nove sukobe u toj zemlji.

Poginulo 147, povređeno 614 osoba u Libiji

Najmanje 147 osoba poginulo je, a oko 614 je povređeno tokom nedavnih vojnih aktivnosti u Libiji, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

SZO je na svom Tviteru objavila i da je poslala timove lekara kako bi pomogli bolnicama u Tripoliju, prenosi Tass.

U Libiji trenutno postoje dve vlade - Vlada nacionalnog jedinstva koju predvodi Fajez el Saradž sa štabom u Tripoliju, i vlada sa sedištem na istoku zemlje koja ima podršku Libijske nacionalne vojske koju predvodi Kalifa Haftar.

Početkom aprila, Haftar je objavio da je počeo vojnu operaciju kako bi oslobodio Tripoli i pozvao građane da mu se pridruže.

S druge strane, Fajez el Saradž, naredio je punu pripravnost vojske kako bi se zaštitili civili.

Kako se navodi, borbe zavađenih strana i dalje se odvijaju na periferiji Tripolija.

Izvor: Танјуг

migrantiAfrikaSirijaEvropa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva