:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jun 04, 2023   11:29

0

142

Novi talas ruskih raketnih udara, stradala devojčica, pogođen aerodrom

Rusija je rano jutros pokrenula novi talas vazdušnih udara na Ukrajinu i izvršila raketiranje aerodroma u centralnoj Ukrajini, ali nije bilo napada na prestonicu Kijev, saopštile su ukrajinske vlasti.

Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat, rekao je lokalnoj televiziji da su četiri od šest krstarećih projektila oborena, ali dva su pogodila aerodrom u blizini grada Kropivnicki u centralnoj Ukrajini, prenosi Rojters.

Ihnat je izjavio i da su dva od pet lansiranih dronova iranske proizvodnje pogodila infrastrukturne objekte u regionu Sumi, na severu Ukrajine.

Kijevski zvaničnici su potvrdili da je ukrajinska PVO oborila sve projektile koji su ciljali prestonicu još pre nego što su doleteli do oboda Kijeva.

U ruskom raketnom udaru na grad Dnjepar, takođe u centralnoj Ukrajini, smrtno je stradala dvogodišnja devojčica, a 22 osobe su ranjene, potvrdio je lokalni guverner.

Rusija je od maja pojačala redovne napade na Kijev, posebno noću, u pokušaju da naruši moral uoči dugo očekivane ukrajinske kontraofanzive na teritorije koje su pripojene Rusiji.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva