:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2021   16:03

0

148

Novi termin Sajma knjiga od 11. do 19. septembra

Međunarodni beogradski sajam knjiga umesto tradicionalnog termina krajem oktobra ove godine biće održan od 11. do 19. septembra, kao prva jesenja manifestacija Beogradskog sajma.

Kako je saopšteno iz Beogradskog sajma, ta odluka je doneta kako bi manifestacija prošla što komfornije za izlagače, učesnike i posetioce, ali i zbog toga što je taj termin verovatniji za održavanje.

Time je, navode, Sajam knjiga i produžen za jedan dan.

Iako je, dodaju, prethodno usaglašena, ta iznuđena promena termina je među predstavnicima udruženja i grupacija izdavača proizvela polemike o njenim pre svega komercijalnim posledicama.

"U raskoraku između književno-umetničke dimenzije sajma, do kojih je većini deklarativno i principijelno stalo, i pojedinačnih i grupnih finansijskih očekivanja, polemičari su se našli u sukobu interesa i podeljenih principa, koji pokušavaju da razreše preko leđa same manifestacije", navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

Ističu da najave pojedinačnih odustajanja od učešća na Sajmu jedan su od već viđenih i očekivanih načina učešća u toj, kako kažu, neprincipijelnoj igri.

Novom terminu Sajma knjiga prilagođeni su (od 15. do 19. septembra) i termini još tri sajamske manifestacije - 51. Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, 6. Media Marketa - sajma informisanja, komunikacija i marketinga, i 3. Sajma "Jednaki".

Od 29. septembra do 2. oktobra "grafičari" iz regiona trebalo bi da pokažu dokle su stigli u svojim oblastima na 42. Međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije "Grafima" i 28.

Bijenalni, 10. Sajam naoružanja i vojne oprema "Partner 2021", koji je po prvobitnom rasporedu trebalo da bude održan krajem juna, biće održan u novom terminu, od 5. do 8. oktobra.

Izvor: Танјуг

Beogradski sajam knjiga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva