:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 18, 2019   12:58

0

252

Novi vlasnik uložiće 30 miliona evra u Luku Novi Sad

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici kompanije DP vorld, koja je novi vlasnik Luke Novi Sad, razgovarali su danas o planovima za naredni period.

Predstavnici DP vorld, koje predvodi izvršni direktor za Evropu i Aziju Rašid Abdula, naveli su da će uložžiti 30 miliona evra u Luku, a Mihajlovićeva je navela da će to biti najveća investicija u naš vodni saobraćaj.

Ona je rekla da će ta kompanija, koja je jedna od najvećih na svetu u ovoj oblasti, imati svu potrebnu pomoć lokalne samouprave i Vlade Srbije u vezi sa rešavanjem svih procedura potrebnih da bi se ova investicija sprovela.

"Plan je da Srbija postane multimodalno čvorište zapadnog Balkana i da do 2021. godine povežemo Dunav i Savu sa putnim i železničkim Koridorom 10. Zato je ova investicija od velikog značaja za Srbiju", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je Srbija zainteresovana za ulaganja u luke Smederevo i Beograd.

Rašid Abdula je rekao da je kupovina Luke Novi Sad prva investicija ove kompanije na Balkanu, jer su, kako je naveo, svesni značaja koji Dunav ima u povezivanju Evrope.

On je rekao i da DP vorld izvodi radove u 41 zemlji na šest kontinenata, ima preko 35.000 zaposlenih, sa godišnjim prihodom od više od četiri milijarde dolara.

Potpisivanje privatizacionog ugovora o kupovini Luke Novi Sad sa kompanijom DP vorld planirano je za 6. maj, navedeno je u saopštenju iz kabineta ministarke.

Izvor: Танјуг

Zorana MihajlovićDP vorldLuka Novi Sad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva