:

:

TV Most

clock

Maj 01, 2020   10:32

0

266

Novinar Darko Dimitrijević nominovan za nagradu „Najevropljanin godine“

Petu godinu zaredom Kancelarija Evropske unije na Kosovu će uručiti godišnju nagradu „Najevropljanin godine“, pojedincu / instituciji koja je u proteklih godinu dana najviše doprinela promociji evropskih vrednosti na Kosovu.

Među kandidatima u užem izboru, ove godine se nalaze osobe i institucije koje su pokazale veliku posvećenost borbi protiv Kovid-19, pridržavajući se evropskih vrednosti, piše na zvaničnoj fejsbuk stranici Kancelarije Evropske unije na Kosovu. Na listi eventualnih dobitnika nagrade se nalaze 32 volontera koji pomažu ljudima smeštenim u karantinu u Studentskom centru, Klinika za infektivne bolesti u Prištini, Ljulj Raka, profesor mikrobiologije na Univerzitetu u Prištini i novinar Darko Dimitrijević.

„Darko Dimitrijević je mladi aktivista i novinar iz Goraždevca. Tokom pandemije virusa KOVID-19, on je sakupljao i slao važne, jasne i nedvosmislene informacije o pandemiji zajednicama koje su izolovane. Takođe, Dimitrijević je aktivista civilnog društva koji se godinama zalaže za poboljšanje položaja nevećinskih zajednica“, piše u nominaciji.

Glasanje traje do 6. maja, a više informacija na linku ispod.

https://www.facebook.com/EuropeanUnionInKosovo/posts/3182082048477696

Izvor: Gračanica Onlajn, FB / EU na Kosovu

Najevropljanin godineEU na kosovuDarko Dimitrijević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva