:

:

TV Most

clock

April 12, 2019   13:56

0

158

Novo Brdo savetuje Srbima na severu da izađu na lokalne izbore

Potpredsednik opštine Novo Brdo Sinša Dimić savetovao je Srbima iz sve četiri opštine na severu Kosova da masovno izađu na  vanredne lokalne izbore za gradonačelnike 19.maja, jer je to u njihovom najboljem interesu.

Dimić podseća da su 2008.godine, na poziv tadašanje Vlade Srbije, Srbi sa KiM napustili kosovske insitucije i odbili da učestvuju na prvim lokalnim izborima na Kosovu, godinu dana kasnije.

“To je bila greška, jer su Srbi u opštini Novo Brdo bili većina, a zbog bojkota izbora na čelo opštine došao je kosovski Albanac. To je za posledicu imalo da investicija u srpsku zajednicu bude malo, a u opštinsku administraciju zaposleni su većinom Albanci“, rekao je DImić i dodao da su u Novom Brdu, upravo poučeni svojim iskustvom, postali svesni da nije isto biti na vlasti i u opoziciji.

Posle pobede srpskog predstavnika na lokalnim izborima 2013.godine u lokalnoj samoupravi je bila zaposlena samo petina Srba, a danas je taj odnos pola – pola.

Novo Brdo je jedna od najsiromašnijih opština na Kosovu, a prve značajnije investicije došle su tek pre nekoliko godina. U ovoj opštini živi 70 odsto Srba, četvrtinu čine Albanci, uz nekoliko procenata Roma.

Izvor: RTV Puls

Novo BrdoSrbiizborisever KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva