:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 13, 2020   12:24

0

1067

Novo povećanje plata od 1. januara, za zdravstvene radnike - 5 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će od 1. januara biti povećane plate medicinskim radnicima za daljih pet odsto, a za sve ostale zaposlene u javnom sektoru povećanje će biti 3,5 procenata.

 

„Ići ćemo od 1. januara, i u uslovima kovid i svetske ekonomske krize, sa povećanjem plata svim medicinskim radnicima za daljih pet odsto, a za sve druge u javnom sektoru za 3,5 odsto, odnosno pet odsto od 1. aprila“, objasnio je on.

Za povećanje plata, tvrdi, biće dobijena saglasnost MMF-a, i to neće biti razbacivanje, niti bacanje novca, odnosno neće ugroziti stopu javnog duga, već će sve biti pod apsolutnom kontrolom.

Vučić je ukazao da je to povećanje od po 27 evra ako je prosečna plata sada na 510 evra.

Predsednik je kazao da je to izvanredan uspeh, na veliku radost ljudima kao što su policajci, vojnici, socijalni radnici, zaposleni u javnoj upravi, rudari,...

To je, dodaje, ogroman uspeh, kada je moguće povećavati plate u okolnostima velike recesije, a to je, ukazuje, moguće što su građani verovali u teške reforme, iako su, zbog aktuelne situacije, manje radili, te taj novac objektivno nije zarađen, ali je zarađen odgovornošću u prethodnim godinama.

Izrazio je nadu da će privatni sektor imati snage da to ne samo prati, već bude ispred.

„Veoma bi loše bilo da javni sektor bude ispred privatnog, jer će onda svi želeti da pobegnu u javni sektor, a to bi bila katastrofa za zemlju“, ukazao je Vučić. Istakao je da ovo povećanje predstavlja ujedno podsticanje privatnog sektora i zahvalnost vojnicima i zdravstvenim radnicima za dobro obavljen posao.

Do petka 10.000 dinara na računima zdravstvenih radnika

Pomoć od po 10. 000 dinara za zdravstvene radnike najkasnije do idućeg petka biće na njihovim računima, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, upitan da li je država uplatila po 10.000 dinara zdradvstvenim radnicima, a ako nije kada će, rekao da je novac pripremljen i da je doneta odluka vlade i RFZO.

„To je oko 12 miliona evra, ogroman novac je u pitanju, odnsono 1,3 milijarde dinara. Taj novac biće uplaćen do petka“, objasnio je on.

Vučić je kazao da je Ministarstvo zdravlja obavilo svoj posao, ali druga ministarstva kao što su MUP, vojska, Ministarstvo pravde, rada, još nisu dostavili svoje zaključke, pa kada oni budu dostavili, svi zaposleni u zdravstvu dobiće taj novac.

Izvor: Танјуг

Vučićpomoćzdravstveni radnicipovećanje plata
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva