:

:

TV Most

clock

Septembar 15, 2020   14:56

0

172

Novozaraženih u Srbiji još 74, preminule dve osobe

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su za 24 sata od kovida 19 preminule dve osobe. Potvrđena su 74 nova slučaja zaraze koronavirusom. Testirano 7.709 osoba. Na respiratorima 28 pacijenata.

Epidemijska situacija u Srbiji je povoljna, ali nesigurna, a uskoro će biti poznati novi detalji o nadzoru za građane koji se iz inostranstva vraćaju u zemlju.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je sve koji se vraćaju sa letovanja iz inostranstva, gde je sada mnogo više zaraženih virusom nego u Srbiji, da budu odgovorni i ostanu nekoliko dana kod kuće kako ne bi izlagali riziku od zaraze ljude iz svog okruženja. 

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da će svi detalji biti poznati do petka, kada i počinje primena te mere, ali da razmatraju i mogućnost elektronskog nadzora kako bi obezbedili da se što veći broj ljudi javi. 

Tiodorović je naveo da su ovom merom želeli da obezbede nadzor nad putnicima koji dolaze iz zemalja gde je visoka stopa aktivnih slučajeva - Crne Gore, Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine. 

Dva učenika koja su nastavu pohađala u istoj grupi u beogradskoj Osnovnoj školi "20. oktobar" pozitivna su na koronavirus.

Kao što je predviđeno Kriterijumima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut'", za postupanje u slučaju pojave tog virusa u školama učenici ove grupe će nastavu u narednom periodu pratiti onlajn. 

Kontrola rada ugostiteljskih objekata u Beogradu biće pojačana u narednom periodu, a timovi sanitarnih inspekcijskih službi i komunalne policije biće duplirani, dogovoreno je na sednici Gradskog kriznog štaba i iznet podatak da je u poslednjih mesec dana vikendom izrečeno između sedam i deset kazni zbog nesprovođenja propisanih mera. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva