:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2015   12:05

0

137

NSP: Stefanović dao garancije za isplatu dugovanja

U saopštenju se navodi da se prva isplata očekuje do kraja meseca, a ostatak duga do 20. decembra ove godine.

Lider NSP Velimir Lukić je podsetio da se posle sastanka sa Stefanovićem pre mesec dana, nakon što je Vlada Srbije donela Uredbu o smanjenju dnevnica za državne službenike, pristupilo izradi Pravilnika o naknadama troškova zaposlenih u MUP za specifična angažovanja i angažovanja u specifičnim okolnostima pri izvršenju posebnih zadataka.

On je naveo i da je Ministarstvo i Direkcija policija dostavila pravilnik o naknadama troškova zaposlenih u MUP-u za specifična angažovanja i angažovanja u specifičnim okolnostima pri izvršenju posebnih zadataka.

Prema njegovim rečima, pravilnik nije idealno rešenje za trajno prevazilaženje problema, ali će svakako pomoći da veći broj zaposlenih u MUP-u ostvari pravo na posebnu naknadu, a u narednom periodu taj sindikat će raditi na njegovom poboljšanju.

Lukić je dodao i da je dobio uveravanja od ministra Stefanovića da će se on i ministarstvo založiti da se pored isplate svih dugovanja za prethodni period zaposlenima obezbedi i jednokratna pomoć za predstojeće praznike.

"Visina jednokratne pomoći biće predmet usaglašavanja na narednim sastancima sa ministrom Stefanovićem" rekao je Lukić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva