:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2015   12:05

0

154

NUNS zahteva da Euleks kazni napadače na novinare

Kako se navodi u saopštenju, demonstranti su vređali, pretili i fizički nasrtali na snimatelje i novinare RTS-a i RTK2 - drugog kanala Radiotelevizije Kosova, koji emituje program na srpskom jeziku.

U Prištini su u subotu održani ulični protesti na kojima je traženo razrešenje kosovskog ministra za povratak i zajednice Aleksandra Jablanovića i usvajanje zakona o pretvaranju "Trepče" u javno preduzeće.

"Gađali su nas letvama i kamenjem. Pokušali su da nam otmu kameru, kada su čuli da pričamo na srpskom jeziku", rekla je reporterka RTK2 Aleksandra Jovanović, a prenosi NUNS u saopštenju.

Snimatelj kosovske televizije Bojan Košanin pogođen je flašom u ruku.

"Uspeli smo da se otrgnemo zahvaljujući nekolicini organizatora protesta koji su nas razdvojili. Bežali smo kroz neke ulice i na kraju su nas organizatori protesta usmerili ka zgradi vlade Kosova odakle nam policija više nije dozvolila da izađemo uz obrazloženje da za nas nije bezbedno izvan te zgrade", izjavio je Košanin.

Fizički je napadnut i snimatelj RTS-a Vladimir Milić koji je objasnio da je maskirani demonstant pokušao da mu otme kameru, a zatim povlačio za rame pokušavajući da ga odvuče u masu.

"Imao je belu kapu sa amblemom 'UÄŒK' i šal preko lica sa zastavom Albanije", naveo je Milić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?