:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 14, 2021   16:39

0

275

NVO „Srpska nit“ i ove godine poklonima obradovala srpsko stanovništvo na KiM

Nevladina organizacija „Srpska nit“ sa sedištem u Crnoj Gori i ove godine obradovala je poklonima mališane i stanovništvo na KiM.

Vizija udruženja jeste očuvanje i promovisanje srpskog nacionalnog, duhovnog i kulturnog identiteta i kada god nam se ukaže prilika mi radimo humanitarne akcije, istakao je predsednik ove organizacije Milivoje Brković.

„Mi smo stanovništvu u Velikoj Hoči, Orahovcu i Prizrenu donirali pakete sa prehrambenim proizvodima, deci smo doneli novogodišnje paketiće, a sve to kako bi im pokazali da u ovim danima praznika nismo zaboravili na njih, a nećemo ni ubuduće“, kazao je Brković.

On je istakao da članovi organizacije „Srpska nit“ organizuju humanitarne akcije u Crnoj Gori, ali i u nekoliko gradova širom Srbije kako bi prikupili sredstva za ovu i slične humanitarne akcije.

„Zbog trenutne epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da organizujemo humanitarne akcije, ali smo se obratili našim ljudima u dijaspori, koji su jedva dočekali da nam pomognu u organizaciji ove akcije“, istakao je Brković i zahvalio crkvi Svetog Stefana Dečanskog u Čikagu, kao i svim ljudima koji su pokazali humanost i pomogli organizaciju ove akcije.

Koordinatori ove organizacije u Beogradu i Prokuplju Staša Koprivica i Marija Okičić, gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica, kazale su da su ljudi u ovim gradovima uvek raspoložni da pomognu i učestvuju u akcijama za prikupljanje pomoći ovdašnjem stanovništvu.

„Ja sam prvi put učestvovala u jednoj humanitarnoj akciji na Kosovu i Metohiji i moram da priznam da je osećaj prosto neverovatan i da je sve to veoma emotivno iskustvo“, kazala je Marija i dodala da će se od sada uvek vraćati i učestvovati u  ovakvim akcijama.

„Videti tu dečicu sa osmesima na licima izaziva buru emocija u svima nama i neverovatno je to otkriće koliko naše malo njima znači mnogo“, istakla je Staša i dodala da je u moru tih emocija pala i po koja suza.

Mladi, ambiciozni i , pre svega, humani članovi NVO „Srpska nit“ nastavljaju svoju misiju, a to je pružanje pomoći srpskom stanovništvu u pokrajini, ali i svuda gde je pomoć potrebna.

Izvor: RTV Gračanica

NVO Srpska nitMilivoje BrkovićStaša KoprivicaMarija OkičićpomoćKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva