:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2019   8:58

0

52

O Makronovoj poseti: 20 sporazuma, na stolu KiM, EU...

Prilikom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, naredne nedelje, biće potpisano oko 20 različitih sporazuma, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodaje da će sa francuskim liderom razgovarati o ekonomskoj, političkoj saradnji i evropskom putu Srbije, ali i Kosovu.

"Moj tim, u saradnji sa njegovim timom, već razmenjuje informacije, sagledavamo kako šta i na koji način možemo u budućnosti da rešavamo", rekao je Vučić za RTS.

Na konstataciju novinara da je Makron prvi francuski predsednik koji posle 18 godina dolazi u Srbiju, od Žaka Širaka, Vučić kaže da se Širak tada zadržao jedan dan.

"Predsednik Francuske dolazi na dva dana u Beograd, neće ići u druge zemlje u regionu i to predstavlja veliku čast za Srbiju", rekao je on.

"To je velika poseta za nas, od ogromnog značaja. Reč je o jednom od dvoje najvažnijih evropskih lidera u Evropi, kome pripada budućnost", istakao je predsednik.

On je dodao da Makronova uloga u Evropi raste, da je reč o o marljivom, energičnom čoveku, ali ne uvek lakom za razgovor.

"A, ko je od nas lak? On dolazi iz mnogo veće i razvijenije zemlje nego što smo mi. Za nas je to velika čast", zaključio je Vučić.

Izvor: Танјуг

VučićMakronposeta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva