:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 09, 2021   15:30

0

88

"Oaza" Ivana Ikića srpski kandidat za nagradu "Oskar"

Film "Oaza" reditelja Ivana Ikića kandidat je Srbije u trci za 94. nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke "Oskar", u kategoriji za najbolji međunarodni film saopštili su iz Filmskog centra Srbije.


 

Odluku je donela Komisija u sastavu prof dr Nevena Daković - redovni profesor Teorije filma na Fakultetu dramskih umetnosti Beograd, Miroljub Stojanović - filmski kritičar, član Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, Dragan Marinković - reditelj, Siniša Bokan - profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Zoran Janković - producent, Miloš Spasojević - direktor fotografije i Tomislav Gavrić - filmski kritičar i teoretičar filma

U obrazloženju komisije se navodi da je 2021. jedna od najboljih godina srpske kinematografije kada se u izboru za "Oskara" našlo osam izuzetno distinktivnih i kvalitetnih filmova.

"Priča delikatne teme o ljubavnom trouglu, atipičnih junaka, mladih sa posebnim potrebama prerasta u metaforu, koja odjekuje u svim podnebljima i vremenima. U tom smislu, rediteljski postupak odlikuje preciznost koja se prilagođavala nepredvidljivosti situacija rada sa naturščicima" piše u obrazloženju komisije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva