:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 09, 2021   15:30

0

32

"Oaza" Ivana Ikića srpski kandidat za nagradu "Oskar"

Film "Oaza" reditelja Ivana Ikića kandidat je Srbije u trci za 94. nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke "Oskar", u kategoriji za najbolji međunarodni film saopštili su iz Filmskog centra Srbije.


 

Odluku je donela Komisija u sastavu prof dr Nevena Daković - redovni profesor Teorije filma na Fakultetu dramskih umetnosti Beograd, Miroljub Stojanović - filmski kritičar, član Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, Dragan Marinković - reditelj, Siniša Bokan - profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Zoran Janković - producent, Miloš Spasojević - direktor fotografije i Tomislav Gavrić - filmski kritičar i teoretičar filma

U obrazloženju komisije se navodi da je 2021. jedna od najboljih godina srpske kinematografije kada se u izboru za "Oskara" našlo osam izuzetno distinktivnih i kvalitetnih filmova.

"Priča delikatne teme o ljubavnom trouglu, atipičnih junaka, mladih sa posebnim potrebama prerasta u metaforu, koja odjekuje u svim podnebljima i vremenima. U tom smislu, rediteljski postupak odlikuje preciznost koja se prilagođavala nepredvidljivosti situacija rada sa naturščicima" piše u obrazloženju komisije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?