:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2021   11:24

0

135

Obaveza Srbije je da oprosti, ali i da nikad ne zaboravi

Posao i obaveza Srbije je da oprosti, ali je i obaveza da nikada ne zaboravi I zato ćemo gajiti kulturu sećanja, nećemo se stideti zrtava, već ponositi onim što je Srbija činila da sačuva svoju slobodu, svoja ognjišta I zemlju, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom sutrašnje 22 godišnjice početka NATO agresije.

Vučić je, na pitanje novinara ruske agencije TAS, koliko je dubok trag ostavlja NATO bombarodvanje u sudbini srpskog naroda I koliko godina treba da se on prevaziđe, rekao da će Srbija sutra obeležiti još jednu godišnjicu od početka NATO agresije na našu zemlju, uz konstataciju da, kako kaže, izgovara pravu reč - agresija i da to ne naziva t kampanjama, operacijama, intervencijom, kao neki pre.

Za njih kaže da su se plašsili istine, da će zbog nje da ih kritikuju u pojedinim ambasadama, misleći pri tome da će ih čuvati na vlasti. N

"Nas interesuje istina I za nas su životi male Sanje I drugih važniji od onoga što će reći iz zapadnih ambasada”, rekao je on.

Vučić je rekao da će Srbija nastaviti sa kulturom sećanja i najavio da će sutra, kao i proteklih sedam godina,obeležiti ovaj dan, i da čhe govoriti, zbog pandemije, pred samo nekoliko ljudi, u jednoj od beogradskih sala.

“Imaćemo prigodan progam gde ćemo se sećati naše poginule dece, civila, vojnika, ali i policajaca koji su bili krivi samo što su čuvali zemlju I branili njene granice”, poručio je on.

Vučić je kazao da Srbija želi da ima prijateljske odnose sa svima koji su u agresiji učestvovali, ali će se sećati I svojih žrtava.

“Mislim da u istorijskom smislu postoji vrlo malo neodumica oko napada na tadašnju SRJ. Mislim da su sve ocene koje dajemo srazmerne, odnosno izbor naših reči I tekstova upravo srazmeran zločinu koji se nad našim narodnom i zemljom provodio”, zaključio je on.

Izvor: Танјуг

VučićNATObombardovanje24.mart
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva