:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 06, 2019   14:30

0

652

Obavljena primopredaja posmrtnih ostataka porodice Petrović na Merdaru

Na administrativnom prelazu Merdare obavljena je primopredaja identifikovanih posmrtnih ostataka dva lica srpske nacionalnosti, stradala tokom konflikta 1999. godine na prostoru Kosova i Metohije.

Predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za nestala lica i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, preuzeli su na administrativnom prelazu Merdare posmrtne ostatke bračnog para Miće i Radmile Petrović iz Đakovice.

“Porodica Petrović je 12. juna 1999. godine kidnapovana, nasilno odvedena iz svog stana, iz zgrade u kojoj je živela i porodica Šutaković. Posmrtne ostatke smo pronašli prošle godine na lokaciji Bunker, identifikacija je izvršena putem DNK analize. Ono što je takođe važno, za utorak smo ugovorili da  na administrativnom prelazu kod Kule izvršimo primopredaju posmrtnih ostataka porodice Šutaković, koja će ,po želji porodice, biti sahranjena u Andrijevici i tako će konačno porodica naći mir. Mi ćemo i dalje nastaviti da radimo svoj posao”, naglasio je Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije.

“Teško, tužno i potresno. Ali, svakako nije ni približno teško, tužno i potresno kao što je desetinama srpskih porodica koje čekaju da im neko javi gde su njihovi najbliži, gde su odvođeni, zatvarani, mučeni i gde su pobijeni. Kancelarija za Kosovo i Metohiju će sigurno nastaviti i u narednom periodu da bude uz svoje građane, trudićemo se da izvršimo pritiske svuda gde možemo i da insistiramo da se do kraja rasvetle svi zločini i da nam se što pre kaže gde su svi naši nestali”, rekao je Željko Jović,  zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Bračni par Mića i Radmila petrović biće sahranjeni u Kosjeriću.

Izvor: TV Most

posmrtni ostaci Srbaadministrativni prelaz MerdareVeljko OdalovićŽeljko JovićKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva