:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2022   18:31

0

127

Obeležavanje Svetog Save na severu KiM

Sutra se obeležava školska slava Sveti Sava, u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, a na severu Kosova i Metohije u osnovnim i srednjim školama će zbog epidemiološke situacije program biti kratak i uz manji broj učenika.

Na Savindan, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, pojedincima i institucijama uručiće Svetosavske nagrade za 2021. godinu.

Dobitnicima će Svetosavska nagrada biti uručena za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse, razvoj naučnih i umetničkih dostignuća.

U Kosovskoj Mitrovici sutra sa početkom u 10 sati u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur” biće uručeni poklon paketi za učenike, a povodom školske slave uslediće tradicionalno rezanje slavskog kolača.

U isto vreme prigodan program i rezanje kolača biće organizovano i osnovnoj školi “Sveti Sava” u Kosovskoj Mitrovici.

Od 19 časova u organizaciji Doma kulture “Stari Kolašin” biće održan tradicionalni Svetosavski bal. Pokrovitelji ovog događaja su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Opština Zubin Potok.

U okvoru programa nastupiće operska primadona Jadranka Jovanović, vokalni solista Dušan Svilar, baletski par Aleksandra Arizanović i Nikola Voštinić, ansambl “Venac”, hor “Nušić” i balski orkestar “Old het orkestra”, saopštili su organizatori.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Sveti SavaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva