:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2022   8:09

0

159

Obeležen Dan Centra za kulturu „Sava Dečanac“ 

Centar za kulturu „Sava Dečanac“, nosilac svih kulturnih dešavanja u opštini Leposavić, obeležio je slavu, sećanje na dečanskog monaha i episkopa Savu Dečanca.

Obeležavanje slave počelo je služenjem parastosa kod spomen biste episkopu Savi Dečancu ispred Doma kulture u Leposaviću, a nakon toga održana je svečana akademija, navedeno je na Fejsbuk stranici Leposavić portal.

„Centar za kulturu je napravio veliki broj kulturnih manifestacija, napravili smo saradnju sa Fakultetom umetnosti, Narodnim pozorištem iz Prištine sa kojima smo organizovali pozorišne predstave. Imali smo dosta filmskih projekcija, a planiramo i u budućnosti da budu prikazana nova ostvarenja. Nadam se da smo ispunili očekivanja naših građana, da smo ostvarili sve njihove želje i trudićemo se u budućnosti da imamo još veći broj manifestacija i događaja koji će podići kulturu na viši nivo u našoj opštini“, rekao je direktor Centra za kulturu Branko Kovačević.

Kovačević je na svečanosti uručio zahvalnice i priznanja zaslužnim pojedincima.

Govoreći o Savi Dečancu, protojerej Milomir Vlašković rekao je da je to bio čovek koji je sa ponosom predstavljao svoj rod i u oltaru, ali i u bojnom polju kada je to trebalo.

"Čovek koji je imao tolike sposobnosti kada su njega među ostalim Srbima izdvojili da bude predstavnik srpskog naroda na berlinskom kongresu, ponos i primer. Neka njegovim primerom i naši mladi koji danas dolaze i koji jesu, neka njegovim primerom vođeni budemo na pravom putu“, rekao je protojerej Vlašković.

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMCentar za kulturu Sava Dečanac

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva