:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2022   18:10

0

133

Obeležen drugi dan manifestacije “Dani opštine Lipljan”

Drugi dan Svete Trojice i opštine Lipljan, započeo je liturgijom u crkvi Svetih Flora i Lavra kojoj su, pored nekoliko stotina meštana Lipljana i okolnih srpskih sela, prisustvovali i načelnik Kosovskog-upravog okruga Srđan Popović i predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić.

„Raduje to što je svake godine za Svetu Trojicu sve više našeg naroda u opštini Lipljan. Juče smo slavili u Skulanevu, danas u Lipljanu, a sutra u Dobrotinu.Tradicija i kulutura i svi naši praznici obavezuju naš narod da bude prisutan na ovim prostorima i dokle god budemo poštovali naše praznike i tradiciju dotle možemo računati na naš opstanak na ovim prostorima“, istakao je načelnik Kosovskog-upravnog okruga Srđan Popović.

„Zadovoljstvo je danas biti u Lipljanu videti punu portu ljudi i ja sam jako srećna zbog toga i što sam danas ovde sa svojim narodom da uveličamo veselje i praznik posvećen Svetoj Trojici“, kazala je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Nakon bogosluženja u crkvenoj porti održana je izložba tradicionalnih kosovskih jela i takmičenje u pripremanju čuvene kosovske pogače.

„Ova tri dana su nam prilika da okupimo ljude koji se bave nekim tradicionalnim radom. Juče u Skulanevu bili su izloženi ručni radovi, a danas je to domaća hrana i tradicionalna kuhinja našeg kraja“, istakao je Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa opštine Lipljan.

U okviru manifestacije „Dani opštine Lipljan“ večeras u porti crkve Vaznesenja Gospodnjeg biće održan koncert ansambla Venac.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMDani opštine Lipljan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva