:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Jun 28, 2019   21:37

0

296

Obeleženo pola veka Eparhije diseldorfske i nemačke

U Crkvi Svetog Jovana u Hanoveru večeras je u prisustvu nekoliko stotina gostiju i vernika održana svečana akademija povodom pola veka postojanja Eparhije diseldorfske i nemačke. 

 

Goste je pozdravio episkop Diseldorfa i Nemačke Grigorije, a prisutnima su se obratili visokopreosvećeni mitropolit Nemačke Avgustin iz Carigradske patrijaršije, pokrajinski biskup Hanovera Ralf Majster iz Evangelističko-luteranske crkve, biskup Magdeburga Gerhard Fajge, predsedavajući Ekumenske komisije Nemačke Biskupske konferencije i biskup Nikolaus Švertfeger, vikarni biskup Hildeshajma.

Episkop Grigorije i bisup Fajgea su potom održali predavanje na temu "Pravoslavlje i Katolička crkva u Nemačkoj u dijalogu", saopštila je Hram tv. 

U diskusiji, koju su vodili profesor Tomas Bremer sa Katoličkog teološkog fakulteta Univerziteta u Minsteru, učestvovali su i pastor Evangelističke crkve u Nemačkoj Voldemar Flake i protojerej-stavrofor Slobodan Milunović koji je inače i prvi rukopoloženi sveštenik u Eparhiji nemačkoj još davne 1969, kada ga je rukopoložio tadašnji episkop nemački Lavrentije, koji je i osnovao ovu eparhiju.

Izvor: T a n j u g

Eparhija diseldorfska i nemačkaepiskop Grigorijesvečana akademijaHanover
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva