:

:

TV Most

Foto: Kurir

clock

Januar 05, 2020   16:14

0

189

Obradović: Dačić je apsolutno u pravu

“Dačić je apsolutno u pravu kad tvrdi da je moralna  obaveza svakog državljanina Srbije koji je rodjen u Crnoj Gori da se izjasni o Zakonu o veroispovesti koji je usvojen u Crnoj Gori. Ako hoće. Jer činjenica je da je taj zakon usmeren protiv SPC i prava srpskog naroda u Crnoj Gori", rekao je SPS i narodni poslanik prof. dr Žarko Obradović.

On je ukazao na činjenicu da aktuelni režim vodi antisrpski politiku i to ne od juče, i ne samo oko priznavanja tzv. nezavisnosti  Kosova.

"Srbija je njima već više od decenije vreća za udaranje i dežurni krivac za sve. I čim Srbija nešto kaže ili ne daj Bože uradi oko prava srpskog naroda u Crnoj Gori odmah počne histerija o velikosrpskim ambicijama i o povampirenju devedesetih. Režim u Crnoj Gori u tome ima podršku i u pojedincima iz Srbije koji ne žele da se razgovara o uzrocima sukoba i podela  na Balkanu, o pravima srpskog naroda u novim državama na prostoru bivše Jugoslavije...", rekaoje Obradović

On je naglasio  da "ti pojedinci ne žele jer se kvari stereotip o Srbiji kao dežurnom krivicu. Ne žele jer se mora razgovartii o pravima Srba koja se ne poštuju. Kritike upućene Dačicu ustvari su uperene protiv Vučića koji je prvi progovorio o Srbiji na pravi nacin".

"I o srpskom narodu. I o njihovim pravima koja se ne poštuju. Vučić je pametno odlučio da ne ide za Božić u Crnu Goru, to ne znači da treba ćutati o onome što se u Crnoj Gori zbiva, pogotovo kada je upereno protiv Srba i Srbije”, istakao je potpredsednik SPS i narodni poslanik prof. dr Žarko Obradović. 

Izvor: TV Most, saopštenje

DačićObradovićizjava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva