:

:

TV Most

clock

Avgust 28, 2019   14:58

0

261

Obradović: Imamo obrise medijsko - korupcionaške afere, Đilas u centru

"Sve ono što je SNS govorila o političkoj zloupotrebi i kriminalu Dragana Đilasa sada polako dobija dokaze", izjavila je danas potpredsednica SNS Marija Obradović povodom hapšenja direktora "Dajrekt medije" J.S, kao i dvoje zaposlenih u marketingu RTS osumnjicenih da su zloupotrebama oštetili Javni servis.

"“Imamo dokaze i obrise te medijsko korupcionaške političke hobotnice, o kojoj smo mnogo govorili ranije, i to ne samo funkcioneri SNS, nego i istražni organi”", rekla je Obradović na konferenciji za novinare.

Navela je da se “stiglo” do nečega što se jako dugo istražuje, te da su istražni organi povodom toga intenzivirali rad u poslednjih mesec i po dana.

Obradović kaže da je Đilas preko Dajrekt medije mimo zakona i ugovora pribavljao sebi reklamni prostor na RTS i prodavao ga krajnjim oglašivacima, uključcujući i minute koje je dobio besplatno.

Kaže da je Đilas popuste koje je dobio na sekunde i minute, a potom i minute koje je dobijao besplatno, preprodavao i za sebe pribavljao višemilionsku korist u evrima.

Obradović je rekla da se RTS najvećim delom finansira iz budžeta, a to je novac građana i da je Đilas, otimajući reklamni prostor mimo ugovora i zakona, direktno zavlačio ruku u džep građana.

“"Ta vrsta 'muljanja' Dragana Đilasa i sve ono o čemu smo govorili sada polako dobija obrise i dokaze"”, rekla je Obradović.

Navela je da će Đilas morati da odgovori na mnoga pitanja.

Na pitanje da li očekuje i Đilasovo hapšenje, kaže da to nije pitanje za nju, ali da očekuje da će Đilas da se služi svim mogućim sredstvima kako bi “zamaglio ovu priču”.

Ona je navela i da očekuje da nadležni neće posustati pod pritiskom Đilasa.

"“Očekujem da će Đilas vršiti pritisak i na istražne organe i na pravosuđe. To mu nije prvi put”", rekla je potpredsednica SNS.

Obradović: Već u nedelju o izbornoj platformi 

"Srpska napredna stranka izbore 2020. smatra veoma važnim, rekla je potpredsednica naprednjaka Marija Obradović i najavila da će 1. septembra biti održana sednica Predsedništva, a potom istog dana i sednica proširenog sastava Glavnog odbora stranke, na kojoj će biti pripremljena izborna platforma.

To pokazuje koliko ćemo se ozbiljno baviti izborima, kazala je Obradović na pres konferenciji.

"“Obe sednice imaće istovetan dnevni red", pripremićemo najvažniji stranački dokument, izborni program, platformu sa kojom ćemo izaći pred građane"”, rekla je Obradović.

Navela je da su od 2009. kada je SNS preuzela odgovornost postignuti značajani rezultati u infrastrukturi i ekonomskim refomama.

"Rezultati i efekti našeg rada su ono sa čime ćemo izaći pred građane, ali ima i drugih predloga kako treba da izgleda uspešna i napredna Srbija", rekla je Obradović.

Navela je da će predsednik SNS Aleksandar Vučić članovima Predsedništva izneti svoje predloge kuda će se kretati kampanja naprednjaka i način na koji će biti organizovana.

"U predizbornu kampanju", kaže, "naprednjaci će ući sa mnogo većom disciplinom i većom posvećenošću radu, a u nedelju će biti analiziran i dosadašnji rad ljudi koji su vršili vlast na različitim nivoima vlasti".

Dodala je da već postoje obrisi po kojima će SNS raditi tokom kampanje, za koju se, naglašava, u SNS-u pripremaju dugo.

"“Ovo je predizborni period koji je od ključnog značaja za nas”", poručila je potpredsednica SNS.

Navela je da je za ozbiljne stranke već prvi dan nakon izbora istovremeno i prvi dan kampanje za naredne.

“"Tako smo i mi radili"”, rekla je Obradović.

Izvor: Танјуг

Marija ObradovićaferaĐilasizborna platforma
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva