:

:

TV Most

clock

Oktobar 28, 2020   21:29

0

20

Obradović: Među prvim zadacima donošenje Zakona o platama

Novoizabrana ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović izjavila je večeras da će jedan od prvih zadataka tog ministarstva biti donošenje Zakona o platama što se, kako je najavila, očekuje u prvoj polovini sledeće godine.

Obradović je novinarima u Skupštini Srbije, posle polaganja zakletve članova nove vlade, rekla da se prioriteti njenog resora oslanjaju na već započete projekte i da će već sutra, kada preuzme dužnost od dosadašnjeg ministra Branka Ružića, sagledati šta je urađeno i šta su dalji planovi.

''Važno je da se donese Zakon o platama, koji nas očekuje u prvoj polovini godine, jer će urediti mnoge stvari'', rekla je ona.

Obradović je navela da će u fokusu rada ministarstva koje će voditi biti i e-Uprava, digitalizacija, izborni proces i uređenje biračkih spsikova, matične knjige, pitanje pečata...

''To možda građanima na prvi pogled nije ključno, ali do detalja uređuje život ljudi u Srbiji'', navela je ministarka.

Naglasila je da svi u vladi moraju biti brzi i efikasni i dodala da od zaposlenih u ministarstvu ocekuje da budu spremni da rade dugo i posvećeno, kako bi postigli prve rezultate do polovine sledeće godine.

Obradović je kazala da je za sve članove novog kabineta jedan od glavnih prioriteta borba protiv virusa korona i da to nameće porast broja zaraženih.

''Borićemo se na svakom mestu svim raspoloživim sredstvima, a pre svega promenom svesti građana da moramo da nosimo maske, na čemu ćemo ubuduće svakodnevno insistirati'', istakla je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva