:

:

TV Most

clock

April 28, 2022   18:47

0

146

Obuka budućih podoficira RV i PVO u 126. brigadi VOJIN

U jedinicama 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja u toku je obuka polaznika Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO za realizaciju zadataka osmatranja i kontrole vazdušnog prostora.

Reč je o završnom modulu, tokom kojeg se budući podoficiri osposobljavaju za samostalno obavljanje početnih podoficirskih dužnosti u jedinicama vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, u koje će nakon završetka kursa, biti raspoređeni na dužnosti radarskih tehničara, operatora za izlaganje podataka i operatora za identifikaciju.

Oni se u ovom modulu, koji polaznici kursa realizuju u različitim jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, praktično obučavaju za upotrebu i održavanje radarsko-računarskih sredstava i sistema automatizacije i uvežbavaju taktike, tehnike i procedure prilikom realizacije zadataka u prikupljanju, obradi i distribuciji podataka radarskog osmatranja.

Kurs za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO traje šest meseci i obuhvata dva osnovna, specijalistički i modul stažiranja.

Kandidati koji uspešno savladaju sve module biće promovisani u čin vodnika i stupiti u stroj profesionalnih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Izvor: T a n j u g; Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska SrbijeRV i PVO126. brigada VOJINobuka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva