:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

April 08, 2022   19:25

0

145

Obuka za snajperiste u Vojsci Srbije

Na poligonima i vežbalištima u Komandi za obuku u toku je osnovna specijalistička obuka starešina i vojnika za dužnost snajperiste u jedinicama Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Obuka se realizuje radu osposobljavanja strelaca da, samostalno ili u paru, rešavaju specifične zadatke snajperista u svim vremenskim, zemljišnim i borbenim uslovima.

Programom su predviđeni brojni sadržaji iz taktičke i vatrene obuke, a najviše pažnje se poklanja pravilnom izboru i uređenju zaklona za dejstvo, prikrivenom kretanju na zemljištu i realizaciji dnevnih i noćnih gađanja iz snajperske puške 7,9 mm M-76 i dalekometne puške 12,7 mm M-93, uz upotrebu savremenih optoelektronskih sredstava i sredstava za maskiranje.

Obuku pohađaju samo odabrani pripadnici Vojske Srbije koji na gađanjima ostvaruju najbolje rezultate i psihofizički su sposobni za izvršavanje zadataka snajperiste, navedeno je u saopštenju.

Oni koji uspešno savladaju osnovnu obuku biće upućeni na napredni kurs kako bi dostigli zahtevne standarde koji se postavljaju pred snajperiste Vojske Srbije.

Izvor: T a n j u g

Vojska SrbijeMinistarstvo odbraneobuka za snajperiste
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva