:

:

TV Most

clock

April 17, 2019   23:02

0

236

Obustavljen postupak protiv Davora Dragičevića

Osnovni sud u Banjaluci obustavio je prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića po prijavama koje je MUP Republike Srpske podneo nakon decembarskih protesta na Trgu Krajine.

Postupci su obustavljeni s obzirom na to da Davor Dragičević nije pronađen na prijavljenoj adresi, javlja Kliks.

Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević u slučaju ubistva njihovog sina Davida, potvrdio je za sarajevski portal ovu informaciju.

Kako se navodi, sud je ovu odluku doneo nakon što je iz MUP-a Republike Srpske stiglo obaveštenje da je Dragičević nestao, da ne znaju gde se nalazi, te da misle da se nalazi u inostranstvu.

"Posebno 'bode' oči ovaj termin nestao. On nije nestao i pravna kvalifikacija je da nije zatečen na navedenoj adresi i iz tih razloga se predlaže da se postupak obustavi", rekao je advokat.

Ocenio je da je sudski postupak bio rezultat pritiska na Dragičevića, kako bi on odustao od zahteva da se rasvetli ubistvo njegovog sina, za koje krivi vrh policije i vlasti u RS.

U odluci Osnovnog suda navodi se da će se prekršajni postupak nastaviti na predlog podnosioca zahteva kada prestanu smetnje koje su izazvale obustavljanje postupka.

To bi značilo da će se proces nastaviti u slučaju da se Dragičević vrati u BiH, ali samo u slučaju da ne dođe do zastarevanja, koje nastupa posle dve, odnosno četiri godine.

Protiv Dragičevića je podneseno više prijava za neprijavljene skupove, narušavanje javnog reda i mira, pretnje i druge stvari.

Posle protesta 30. decembra u Banjaluci, on je napustio BiH i od tada je u Austriji gde je prebacio i posmrtne ostatke svoga sina Davida.

Davor je više puta ponovio da mu preti zatvor i ubistvo zbog, kako je tvrdio, svih dokaza koje poseduje u slučaju Davidovog ubistva.

Izvor: RTS

Davor DragičevićBanjalukaOsnovni sudobustavljen postupak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva