:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 11, 2015   12:05

0

267

Očekujem preinačenje odluke o produženju pritvora

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Milena Popović Ivanović je rekla da je zdravstveno stanje njenog supruga za sada stabilno.

"Pod stalnim je nadzorom lekara, stanje se prati iz sata u sat. U kontaktu sam sa lekarima i pokušaću danas da ga posetim", kaže Popović Ivanović.

Protesti i podrška građana koji su se juče okupili u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, porodici Olivera Ivanovića mnogo znače.

"Jučerašnji protesti su veoma bitni, jer je poslata poruka da sve ima svoju granicu", ističe Milena Popović Ivanović.

Skup podrške Oliveru Ivanović biće održan i u Novom Sadu, večeras u 19 časova a, kako kaže supruga Olivera Ivanovića, možda i u Beogradu.

Pre nego što je započeo štrajk, lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" napisao je da je to poslednji adut koji ima.

"Očekujem ove nedelje odluku apelacionog veća i nadam se da će preinačiti odluku i Oliveru omogućiti ako ne odbranu sa slobode onda bar da bude u kućnom pritvoru", kaže Milena Popović Ivanović.

Podrška Vlade Srbije je, kaže, veoma važna.

"Juče sam razgovarala sa premijerom Aleksandrom Vučićem, Oliver ima njegovu potpunu podršku i nadam se da će to uticati na Euleks da promeni odluku", zaključila je Milena Popović Ivanović.

Oliver Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine. Od početka suđenja saslušano je 47 svedoka. Suđenje se nastavlja u septembru, a po odluci Euleksovog suda, Ivanović će ga čekati u pritvoru. Zahtevajući da se brani sa slobode, Oliver Ivanović već peti dan štrajkuje glađu.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva