:

:

TV Most

clock

April 15, 2021   12:01

0

128

Očekujemo Putina u Srbiji do kraja godine, uskoro ću u Brisel

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, po ranijem dogovoru, kao i potvrdu posete kineskog predsednika, ali da sve zavisi od pandemije korona virusa.

"Mi ga (Putina) očekujemo do kraja godine, to je naš raniji dogovor i nadamo se tome", rekao je Vučić upitan da li se može očkevati skoriji dolazak Vladimira Putina u Srbiju, a povodom posete ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića Moskvi.

Kako je rekao, očekuje se i potvrda posete predsednika Kine Si Ðninpinga, ali sve zavisi od korona virusa.

Vučić je rekao i da treba da se odluči na koji način ćemo svetu predstaviti Hram Svetog Save, da li kroz posebne litije, osveštanje, da o tome treba razgovarati i sa partrijarhom Porfirijem, te da li će to biti u prisustvu Putina, budući da je Rusija donirala značajna sredstva za Hram.

"Važno su nam odnosi sa Rusijom, a Selaković posle Moskve ima i toga i važnu posetu Teheranu. Nije lak posao, mnogo toga moramo da uradimo i napravimo u narednom periodu", rekao je Vučić.

On je najavio i da će uskoro otputovati u Brisel.

"Ja ću uskoro u Brisel, očekujem važne razgovore u Briselu", istakao je predsednik Srbije.

On je ponovio da je politika Srbije put u EU, ali da nam nisu potrebni tutori i mentori, tate i mame, da nas uče kako da se ponašamo prema prijateljima.

"Zato ćemo da čuvamo odnose sa Rusijom i Kinom, jer se pokazalo da je to pametna politika i da donosi rezultate", rekao je Vučić.

Izvor: Танјуг

VučićPutinBrisel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva