:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2020   9:22

0

114

Od 3. juna Italija otvara granice između svih regija

U Italiji nema kritičnih epidemioloskih područja, ukupno situacija je dobra i kao što je bilo planirano od 3. juna se mogu otvoriti sve granmice između 20 italijanskih regija, zaključak je Civilne zastite.

Ministar za zdravstvo Roberto Speranza je, prenosi agencija Ansa potučio da je u nekim regijama situacija još uvek kompleksna, ali pod kontrolom, podaci su ohrabrujući, ali i dalje epidemiološku situaciju treba pratiti.

Ovim je stavljena tačka na polemike predhodnih dana o tome da li sve italijanske regije mogu da otvore svoje granice istovremeno, 3 juna, uprkos podacima o širenju koronavirusa koji su prerma rečima stručnjaka “heterogeni”.

Naime, u severnoj pokrajini Lombardija koja je dva meseca bila epicentar zaraze Covidom19, i sada je 7 od 10 novih slučajeva zaraze upravo u Lombardiji.

Od 516 novih zaraženih u poslednja 24 sata, 54 su osobe iz regije Lombardija, a od ukupno 87 soba koje su preminule od koronavirusa u poslednja 24 sata, 38 preminuih je sa područja Lombardije, pise dnevni list “Avenire”

Nakon otvaranja regionalnih granica ostaje na snazi mera obaveznog nošenja medicinskih maski i međusobnog odstojanja od jednog metra. Na ulazu u restorane, preduzeća i fabrike i dalje ostaje obaveza merenja temperature, a osobe kod kojih se zabelezi telesna temperatura iznad 38 biće pod posmatranjem i eventualno u samoizolaciji.

U ponedeljak 1. juna u celoj Italiji počeće da rade rekreativni i centri za estetiku, bazeni, filmske sale, arene, pozorišta, spektakli.

Vlada je dala zeleno svetlo i za ceremonije venčanja. U poslednja tri meseca venčanja su se obavljana uz stroge mere zaštite, mladenci, svedoci i opstinski službenici svi sa maskama, obnaveznim rastojanjem i bez svatova.

Od ponedeljka se mogu organizovati svadbe i venčanja kao što je to tradicija u Italiji skupe ceremonije sa nekoliko stotina učesnika.

Po prometu koji ostvaruju zahvaljujućji svadbama na prvom mestu su dve pokrajine Kampanja i Pulja, gde sektor svadbi zapošljava nekoliko desetina hiljada osoba i ima godišnji promet od oko dve milijarde evra od venčanica, šminke, fotografskog servisa, poklona...

I za svatove ostaje obaveza držanja distance, od najmanje jednog metra, nošenje maske, izuzev za mladence, a svi učesnici moraće da mere telesne temperature.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva