:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2019   13:13

0

102

Od aprila nove avio-linije između Srbije i Francuske

Pored postojećih letova kompanija Air Serbia i Wizz Air, iz Pariza ka Beogradu će od aprila svakodnevno leteti i Air France, a od juna ASL Airlines dva puta nedeljno, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Takođe, kako navode, Air Serbia uvodi i sezonske letove ka Nici, a Wizz Air će od juna povezati letovima Beograd i drugi po veličini grad u Francuskoj - Lion.

Novim avio-linijama svakako će doprineti, navodi TOS, rast broja francuskih turista u Srbiji - od 2011. godine je skoro udvostručen, a taj pozitivni trend rasta konstatovan je i u ovoj godini.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2018. godini broja francuskih turista porastao je za 18 odsto u odnosu na godinu lane.

Rast dolazaka francuskih turista u Srbiji od 2011. godine je gotovo udvostručen, a njihov dolazak nastavlja se i početkom ove godine, saopštio je TOS.

Povećanju broja turista iz Francuske doprinelo je, kako piše, kontinuirano i višegodišnje promovisanje Srbije preko oglašavanja na najposećenijim turističkim portalima, televizijskim spotovima i posebnim reportažama emitovanim na francuskim televizijskim kanalima - TV5 Monde, France 24, France 2, France 5.

Takođe, studijske posete za francuske organizatore putovanja i novinare rezultirali su brojnim objavama u najčitanijim medijima u Francuskoj - Le Monde, Le Figaro, Le Parisien, Libération, Version Femina, Grazia, Madame Figaro...

Osim toga, nakon višegodišnje pauze TOS će u 2019. ponovo nastupiti na vodećem francuskom poslovnom sajmu IFTM Top Resa, početkom oktobra.

Izvor: Танјуг

SrbijaFrancuskaavio-linijenove
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva