:

:

TV Most

clock

Januar 01, 2019   20:35

0

255

Od danas primena ekonomskog državljanstva u Crnoj Gori

U Crnoj Gori danas stupa na snagu odluka vlade o ekonomskom državljanstvu koja omogućava zainteresovanim stranim investitorima da dobiju crnogorski pasoš ako ulažu u razvojne projekte.

Ekonomsko državljanstvo biće omogućeno za najviše 2.000 investitora, a program preko kojeg se može ostvariti ekonomsko državljanstvo trajaće tri godine, prenosi crnogorski sajt CdM, pozivajući se na tursku agenciju Anadolija.

Jedan od uslova jeste da stranac koji aplicira za crnogorsko državljanstvo nije u Crnoj Gori ili drugoj državi pravosnažno osuđen i za kojeg je agent za ocenu međunarodne podobnosti dao pozitivno mišljenje, uključujući dokaz o poreklu novca namenjenog za uplatu i ulaganja u skladu sa ovom odlukom.

Investitor može steći crnogorsko državljanstvo po nekoliko načina – prijemom na osnovu posebnog programa ako je na račun uplatio 100.000 evra za razvoj manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, prenosi „CdM“.

Investitor može da stekne državljanstvo i ako na račun uplati najmanje 450.000 evra za potrebe ulaganja u jedan od razvojnih projekata u Podgorici, primorskom regionu ili iznos od 250.000 evra za potrebe ulaganja u jedan od razvojnih projekata u severnom ili središnjem regionu Crne Gore.

Novac će biti uplaćivan u poseban fond iz kojeg će se finansirati izgradnja infrastrukture u manje razvijenim opštinama, pre svega na severu države.

Odlukom je precizirano da će kontrolu uplata nadzirati nezavisni revizor.

Izvor: Taнјуг

C.Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva