:

:

TV Most

clock

Oktobar 07, 2020   15:25

0

58

Od koronavirusa 121 novoobolelih, preminula jedna osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata od korona virusa obolela 121, a preminula je jedna osoba. Testirano je 6.700 osoba, ukupno milion i 173.582. Na respiratorima je 20 pacijenata obolelih od korona virusa.

Krizni štab odlučio je posle današnjeg sastanka da će svi ugostiteljski objekti bez obzira na to da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima od sutra raditi do 23 časa.

Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje. U poređenju sa prethodnom nedeljom, primetan je trend porasta i rizik je 19 posto veći.

Nova mera je da svi objekti rade do 23 sata. Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje.

Nacionalni savetnik za zdravlje Dragoslav Popović rekao je za RTS da maska pomaže da se odbranimo od virusa, ali i da zaštitimo druge ako smo potencijalni nosioci virusa.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek apelovao je na sve institucije u Novom Pazaru da budu u pripravnosti jerkorona "neprimetno" dolazi u taj grad, kao i da se pacijenti sa simptomima koji ukazuju na koronavirus pravovremeno jave u kovid ambulante.

Vlada Severne Makedonije odlučila je da od 12. oktobra dozvoli ulazak bez negativnog pi-si-ar testa za građane Republike Srbije.

Srbijakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva