:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 08, 2022   12:43

0

59

Od Orbana tražili 1999. da napadne Srbiju kopnenim putem

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je Viktor Orban rekao da su od njega Amerikanci i Britanci tražili 1999. da kopnenim putem napadne Srbiju zbog KiM i zapitao kako sada od Srbije očekuju poverenje i veliku ljubav.

 

Vučić je rekao da mu je Orban dozvolio da to javno iznese da su na njega vršili pritisak da Mađarska tada napadne Srbiju, što je on odbio da uradi.

"Tako je 1999. trebalo Mađarska da kopnom napadne Srbiju, potvrdio mi Orban i rekao da smem to da javno kažem. Klinton i Britanci su to tražili od njega, da napadne sa severa Srbiju da bi mogli da nam razvuku snage sa KiM na Vojvodinu, što je odbijao i pomogao mu je u tome da odbije taj pritisak u Beloj kući Gerhard Šreder", preneo je Vučić.

Dodaje da je Orban otišao u Veliku Britaniju tim povodom i imao razgovore sa Tonijem Blerom i posle sa Margaret Tačer.

"Tačer mu je kada je otvorila vrata i rekla - mnogo mi smeta to što si odbio da napadneš Srbiju, zato će više birtanskih vojnika da pogine", preneo je Vučić šta mu je ispričao Orban.

I vi sada od nas tražite poverenje, trebalo je da budemo kopenenim putem napadnuti i sada treba da pričamo o nekoj velikoj ljubavi, zapitao je Vučić i poručio: Naš račun, naši interesi i to je to.

"Nikada neću zaboravati, hvala ruskom predsedniku što je sprečio da Srbija bude genocidna država u SB UN, a oko sankcija dan im nije trebalo da uvedu (1992), iako ih niko nije pritiskao ni oko čega - to su dobrovoljno uradili. Šta da radite... Izvinjavam se što Srbiju volim najviše i volim činjenicama da gledam u oči, a ne nečijim navijačkim opredeljenjima"

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićViktor OrbanSADVelika BritanijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva