:

:

TV Most

clock

Septembar 28, 2022   12:03

0

163

Od otvaranja srednjoškolskog centra, učenici OŠ „Miladin Mitić“ nastavu pohađaju samo u prvoj smeni

U Osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu nesmetano se privodi kraju prvi mesec nove školske godine. Od prvog septembra učenici ove škole nastavu pohađaju samo u prvoj smeni, jer su im sada dostupne sve učionice,  koje su ranijih godina koristile Ekonomsko-trgovinska škola i Gimnazija, a koje su sada smeštene u srednjoškolskom centru.

„Sada imamo na raspolaganju sve učionice i nastavu organizjemo samo u jednoj smeni, što je olakšavajuća okolnost za sve nas. Neke prostorije planiramo da adaptiramo u kabinete, kako bismo našim učenicima stvorili što bolje uslove za rad, a za to će nam trebati malo vremena i sredstava i nadamo se da će nam, kao i uvek do sada, u susret izaći Kancelarija za KiM, Ministarstvo prosvete i opština Gračanica, koji su nam pomagali kad god nam je pomoć bila neophodna“, istakao je, gostujući u Jutarnjem program RTV Gračanica, Ljubiša Karadžić, direktor OŠ „Miladin Mitić“.

Početkom septembra opština Gračanica završila je preuređenje sportskog terena u ovoj školi, a ranijih godina napravljena je i nova fiskulturna sala,  kako bi učenicima bili omogućeni uslovi za bavljenje sportskim i fizičkim aktivnostima.

Karadžić je istakao da je u ovoj školi sve spremno za početak grejne sezone.

„Ogrev smo nabavili za naša isturena odeljenja, a do početka grejne sezone 15. oktobra očekujemo da stignu i ostale količine ogreva za našu matičnu školu. Jutros su peći proverene i spremno dočekujemo grejnu sezonu i predstojeći zimu“, kazao je Karadžić.

Kada su ekskurzije i rekreativne nastave u pitanju, Karadžić je napomenuo da je u planu realizacija maturske ekskurzije u oktobru, a potom i ostalih ekskurzija i rekreativnih nastava u aprilu naredne godine. Novac od prethodnih ekskurzija koje nisu bile realizovane zbog nepovoljne eppidemiološke situacije delom je vraćen roditeljima, a delom preusmeren na realizaciju budućih ekskurzija.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV KiM

KiMLaplje SeloOŠ Miladin Mitićsrednjoškolski centarLjubiša Karadžić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva