:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 30, 2021   14:50

0

42

Od petka ceo Zapadni Balkan na EU listi ”bezbednih” za putovanje

EU je odlučila da od jula na listu epidemiološki "bezbednih" zemalja za slobodno putovanje u EU doda i Crnu Goru, BiH i tzv. Kosovo.

 

Srbija se od 18. juna nalazi na tzv. "bezbednoj listi" koja omogućava putovanje u EU bez restrikcija uvedenih u cilju suzbijanja širenja pandemije Kovid-19.

Odluku o novom širenju liste bezbednih trećih zemalja potvrdili su ambasadori zemlja članica EU na današnjem sastanku u Briselu.

Pred suseda iz regiona, na listu su dodate i Kanada, Moldavija, UAE, Azerbejdzan, Jermenija, Jordan, Katar i Bruneji.

Do sada su se na listi, pored Srbije, nalazile Albanija, Australija, Izrael, Japan, Liban, Novi Zeland, Severna Makedonija, Ruanda, Singapur, Južna Koreja, Tajlan, Tajvan i SAD, uz Kinu po princiopu reciprociteta.

U Briselu navode da će novoažurirana lista stupiti na snagu do 2. jula, a da je na zemljama članicama njena primena u praksi.

Podsetimo, EU je je od 1. jula 2020. godine zbog izbijanja pandemije Kovid-19 uvela listu tzv ”bezbednih” trećih zemalja prema kojima će granice EU ostati otvorene.

Lista se zasniva na nizu epidemioloških kriterijuma, uključujući i procenat zaraženih po glavi stanovnika, testiranja, broj novozaraženih, ali i stepen vakcinacije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?