:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2019   20:35

0

124

Od početka godine 700 migranata pokušalo ilegalan prelazak granice

Za prvih pet meseci ove godine carinici su sprečili više od 700 migranata da ilegalno pređu granicu, a najveći broj slučajeva zabeležen je na prelazu Horgoš ka Mađarskoj - čak 229, saopštila je danas Uprava carina.

Tokom maja u tom pokušaju sprečeno je više od 120 migranata.

Carinski službenici su, navodi se, svakodnevno suočeni sa brojnim pokušajima ovih ljudi da se u tovarima kamiona ilegalno prebace preko graničnih prelaza koji su na putu ka Zapadnoj Evropi.

Tako su juče zatekli četvoricu državljana Bangladeša na prelazu Srpska Crnja ka Rumuniji, gde to nije uobičajeno, i to u tovaru limova, aluminijumske trake i zatvarača, a na prelazu Šid trojicu Avganistanaca u tovaru kikirikija sa susamom u šleperu bosanskohercegovačkih registracija koji je iz Grčke išao ka Sloveniji.

Uprava carina navodi da se jedan od ekstremnih primera dogodio na prelazu Batrovci kada su carinici primetili migranta koji je graničnu liniju pokušao da pređe zakačen za krov ogromnog šlepera.

Na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci od velike pomoći carinicima je skener uređaj, koji registruje ljudske siluete ne samo u prikolicama nego i ispod kamiona, kažu u Upravi carina.

Izvor: Танјуг

migrantigranica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva