:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 29, 2023   16:23

0

54

Od sutra podela još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je da će od sutra biti pušteno još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji i zamolio građane da budu ažurni u pripremi dokumentacije.

,,Sutra ćemo podeliti 100.000 vaučera, ovo je druga podela, a 4. januara smo podelili u rekordnom roku kada je bilo veliko interesovanje. Za samo dva dana podelili smo 100.000 vaučera od po 5.000 dinara", rekao je ministar turizma i omladine za T a n j u g.

On je dodao da su uslovi za dobijanje vaučera isti, vrednost vaučera ostaje 5.000 dinara, ako i  da je veliko  interesovanje za odmor u Srbiji.

,,Od kad je na snazi ova odluka u Srbiji, od 2015. godine,  ona je naišla na veliko interesovanje  od strane naših građana,  zahvaljujući toj podeli imao višestruki značaj - ne troše novac samo u Srbiji, nego je 4.200 koji su registrovanih objakata, i time suzbijamo rad na crnom. Veći broj je onih koji su se prijavili i žele legalno da posluju, tako da je to dobra odluka Vlade Republike Srbije", istakao je Memić. 

Pravo da dobiju vaučere imaju nezaposleni, penzioneri, stariji od 65 godina bez primanja, zatim studenti, ljudi koji koriste pravo na tuđu negu i pomoć, kao i zaposleni čije su plate manje od 70.000 dinara.

Građani koji su ove godine već dobili vaučer, nemaju pravo da podnesu prijavu za novi. 

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva