:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2021   8:35

0

257

Odalović: Kurti povlači poteze koji izazivaju ozbiljan strah i uznemirenje

Predsednik vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović, rekao je za RTS da Priština uvek traži neki razlog da se nešto ne uradi, da se nešto blokira.

Kako izgleda gašenje prava i zakona na administrativnim prelazima sa južnom pokrajinom uverio se 18. jula na Jarinju.

Tada mu je nije bio dozvoljen ulazak na KiM gde je trebalo u Velikoj Hoči da prisustvuje obeležavanju 23 godine od masovnog kidnapovanja i ubijanja Srba iz Orahovca, a sada, kaže, ne može da uđe ni kao običan građanin.

To su, kako navodi, potezi koje Priština zna da povuče kada oni sebi naprave neku matematiku, odnosno interes.

Ovo je trenutak koji govori o tome da Kurti povlači poteze koji izazivaju ozbiljan strah i uznemirenje, rekao je Odalović.

Prema njegovi rečima, potez sa tablicama je ničim izazvan i ovo pitanje je moglo da se reši kao što se rešavalo i prethodnih 10 godina, u dijalogu.

"Ovde se malo zamagljuje suština, ceo dogovor oko tablica je je bio vezan za tablice RKS kada ih je Priština počela da izdaje i to je bio trenutak kada je trebalo da se reši kako bi  trebalo da funkcioniše promet preko administrativne linije pošto mi ne te tablice priznajemo", rekao je Odalović.

A sa druge strane, kaže Odalović, to je ozbiljna provokacija. "To je rešeno i rešavano i produžavano i sada je moglo da se nađe rešenje i za ove tablice izmeštenih uprava", rekao je Odalović.

"One stare tablice KS bile su kompromisno rešenje, ali Priština je i to prestala da izdaje i ostavila samo ove tablice sa kojima pokušava da uspostavi reciprocitet, što je apsurdno", rekao je Odalović.

Problem je, ukazuje, način na koji Priština to radi. "To je jedna provokacija sa specijalni snagama, stotinama policajaca koji su bukvalno okupirali sever i administrtivnih prelaza", naveo je Odalović.

Skoro 9.500 ljudi sada ne zna šta će sa svojim vozilima, kaže Odalović i dodaje da Priština ovim potezima srečava ljude da odu.

Ponovio je da pitanje nestalih lica ne sme bit politizovano. 

Izvor: RTS

KiMOdalovićKurtitabliceJarinjeBrnjakBriselski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva