:

:

TV Most

Foto: mc.rs

clock

Januar 14, 2019   10:13

0

267

Odalović: Putinova poseta je jako značajna za Srbiju

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović ocenjuje da je politički značaj predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina izuzetno veliki i da je to važan događaj tokom kojeg će biti potpisano oko 20 sporazuma.

Veljko Odalović navodi da poseta Vladimira Putina uz radni deo ima i manifestacioni koji će, kako kaže, potvrditi i prijateljske odnose Srbije i Rusije.
"Ovo je poseta velikog prijatelja Srbije, i Srbija će i sa bezbednosnog i sa svakog drugog aspekta učiniti sve da na najbolji mogući način dočeka predsednika Putina", rekao je Odalović za RTS.

Govoreći o bezbednosnom aspektu posete, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije je rekao da je ona zahtevna, ali da taj aspekt treba prepustiti bezbednosnim službama i njihov način rada garantovaće punu bezbednost posete Putina Srbiji. 

"Ova poseta zahteva visok stepen priprema i obezbeđenja i biće bezbednosno na najvišem nivou", ocenio je Odalović.

Ističe da je politički značaj Putinove posete izuzetno veliki, da je to lep početak 2019. i veliki i važan događaj, gde će se, između ostalog, održati veliki sastanak na kojima će biti potpisano oko 20 sporazuma.

"To je novi kvalitet naših odnosa, unošenje novih sadržaja u sporazume koji će još više učvrstiti naše odnose, obezbediti Srbiji i Rusiji određene benefite", rekao je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije i dodao da Srbija mnogo ulaže u energetski deo priče.

Napominje da je izvesno da se neće baš svima u svetu svideti Putinova poseta Srbiji, ali je ponovio da Srbija radi ono što je u njenom interesu, te da je ova poseta od izuzetnog značaja kako za Srbiju, tako i za Rusiju budući da su ovde u pitanju i politički i ekonomski motivi.

"Srbija ide svojim putem i radimo sve ono što je u interesu naše države, jačamo odnose sa Rusijom, ali i Kinom i mnogima koji su spremni da na zajedničkim interesima funkcionišemo zajedno. Mi ne zagovaramo ni izolaciju, ni sankcije", rekao je Odalović.

Izvor: RTS

putinposetasrbijaodalovićenergetikasporazumi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva