:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 20, 2019   10:46

0

61

Odbojkaši Srbije sigurni protiv Austrije, sledi Češka

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je sinoć Austriju sa 3:0 (25:16, 25:22, 25:20) i sa maksimalnim učinkom završila prvu fazu Evropskog prvenstva.

Izabranici Slobodana Kovača ostvarili su peti trijumf, overili prvo mesto u B grupi i u odličnom raspoloženju čekaju osminu finala protiv Češke.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Dražen Luburić sa 18 poena, dok su Petar Krsmanović i Marko Ivović imali po osam.

Srpski odbojkaši Aleksandar Okolić, Lazar Ćirović i Ljubiša Ristić zadovoljni su nakon pet pobeda iz isto toliko mečeva u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Srbija je sa maksimalnim učinkom izborila duel sa Češkom u osmini finala takmičenja.

"Želeli smo da ostanemo neporaženi, to smo uradili. Idemo dalje, čeka nas Češka. Idu jače utakmice, svi moramo da budemo spremni i fokusirani na protivnike", rekao je Okolić, prenosi OSS.

On je dodao da je dobra stvar što ekipa ostaje u Antverpenu i ne mora da putuje u drugi grad.

Njegov saigrač Lazar Ćirović ističe da je važno što se i protiv Austrije (3:0) nastavio kontinuitet pobeda i dobrih igara. "Nismo možda očekivali da ćemo toliko biti dominantni protiv Austrije. Sada nas očekuju mečevi na ispadanje, svaki je bitan i mora da se pobedi, a puno će nam značiti ove pobede na planu samopouzdanja", poručio je on.

Slično razmišlja i Ljubiša Ristić, koji dodaje da "nije moglo bolje da se odigra protiv Austrijanaca".

"Bili smo ozbiljni i profesionalni. Nekad u ovakvim mečevima nema velike želje, ali smo odigrali fenomenalno. Igramo sad sa Češkom, mislim da ne bi trebalo da bude problema", zaključio je Ristić.

Utakmica između Srbije i Češke igra se sutra od 17.30.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva