:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2021   17:24

0

24

Odbor EP sutra o amandmanima i izveštaju o Srbiji

Spoljnoplitički odbor Evropskog parlamenta na sutrašnjem sastanku trebalo bi da glasa o amandamnima i izveštaju o Srbiji.

U kancelarijI izvestioca za Srbiju Vladimira Bilčika za Танјуг objašnjavaju da će se glasanje održati ”u dva bloka” s tim što će se u jutranjem terminu od 9 časova glasati o amandmanima i kompromisnim amandmanima, a zatim će se obaviti „konačno glasanje“ na tekst izveštaja u celini.

Navodi se i da će se zbog pandemije glasnje održati ”daljinskim putem”, a da bi konačni rezultati trebalo da budu poznati u sredu 24. februara.

Na nacrt izvešataja Vladimira Bilčika o Srbiji podneto je ukupno 385 amandamna, pri čemu su poslaničke grupe ”u načelu” dogovorile 38 kompromisnih amandmana.

Kompromisnim amandmanima poslanici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta u najvećoj meri traže da se u izveštaj unese ”pojačan rečnik” kad je reč o očekivanjima od Srbije na putu reformi i usklađaivanja sa EU standardima.

Nakon glasanja u Spoljnopolitičkom odboru tekst izveštaja o Srbiji bi u formi rezolucije EP trebalo da se usvoji na plenarnom zasednju koje će biti 24 i 25. marta u Briselu.

Rezolucije Evropskog parlemneta nisu pravno obavezujuće i predstavljaju godišnje smernice i političke preporuke za dalji napredak zemlje na putu evrointegracija.

Izvor: Танјуг

EUEPizveštaj o Srbiji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?