:

:

TV Most

clock

April 12, 2019   20:07

0

190

Odbornici SNS: Čuvamo institucije od nasilja

Poslanici, odbornici i članovi SNS ušli su danas ne samo u parlamente Srbije i Beograda i beogradske opštine, već i u skupštine u više gradova i opština u Srbiji sa namerom da, kako saopštavaju, "čuvaju institucije od nasilja opozicije".

Pored toga, odbornici SNS organizovali su slične akcije i u gradovima i opštinama gde nisu na vlasti, kao što su Šabac, Paraćin, Stari grad.

Poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije i Skupštini grada Beograda ranije danas ušli su u ove institucije sa idejom da tu ostanu sve dok, kako kažu, postoji opasnost od nasilnog preuzimanja institucija.

Sa objašnjenjem da žele da sačuvaju izbornu volju građana u skupštinama beogradskih opština Vračar, Voždovac, Rakovica, Barajevo, Savski Venac, Grocka, Zemun... su odbornici vladajuće stranke i nameravaju da ostanu do daljnjeg.

Nešto posle 17.00 sati, nekoliko pristalica SNS ušlo je u opozicionu opštinu Stari grad, a o tome je na svom tviter nalogu obavestio predsednik te opštine Marko Bastać.

Odbornici Srpske napredne stranke Užice i Socijalističke partije Srbije, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, ušli su danas u prostorije Skupštine grada Užica, gde su na vlasti, navodeći da svojim prisustvom žele da brane tu instituciju od mogućeg nasilja opozicije narednih dana.

"Nemamo ništa protiv toga da neko protestuje na miran način niti protiv drugačije volje, ali vlast u Srbiji se dobija isključivo na izborima, a ne divljaštvom, huliganstvom, kršenjem zakona, Ustava i ugrožavanjem bezbednosti građana Srbije", rekao je odbornik Srpske napredne stranke Mihailo Balaban.

On je dodao da je apsurd da opozicija ističe transparente „Stop nasilju", a da istovremeno lome ograde, razbijaju stakla, na silu upadaju u zgradu RTS-a, u beogradsku skupštinu, da nose vešala, motorne testere, vređaju žene, prete šamarima i slično.

Naprednjaci su ušli i u druge opštine u Srbiji, kao što su Bačka Palanka, Smederevska Palanka, Smederevo, Gornji Milanovac, Pančevo, Ivanjica, Lučani, Prijepolje, Mladneovac, Obrenovac, Kovin... navodeći da neće dozvoliti teror manjine nad većinom.

"Kao predstavnici građana, koji su izabrani na izborima i to sa ubedljivom podrškom, naša dužnost je da čuvamo institucije i volju koju su građani iskazali na izborima", saopštio je predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić.

Članovi Srpske napredne stanke (SNS) i njihovi simpatizeri danas su se okupili ispred zgrade Skupštine opštine Paraćin zahtevajući da istražni organi reaguju na nasilje, koje, kako su istakli, lideri SzS, uključujući i predsednika te opštine Sašu Paunovića, sprovode nad građanima Srbije.

Odbornici Srpske napredne stranke ušli su i u prostorije Gradske uprave Šapca navodeći da su to učinili sa namerom da odbane dostojanstvo tog grada, jer je, kako kažu, sve ono što poslednjih meseci radi gradonačelnik Nebojša Zelenović ispod svakog dostojanstva.

Izvor: RTV

odbornici SNSprostorije gradskih skupština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva