:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 10, 2019   17:33

0

402

Odbornici SO Severna Mitrovica osudili presudu Todosijeviću, podržali odluku Srpske liste

Na desetoj redovnoj sednici, odbornici skupštine Severna Mitrovica osudili su prvostepenu presudu, zatvorsku kaznu od 2 godine  Ivanu Todosijeviću. Na sednici  je raspravljano i o drugim tekućim pitanjima kada je reč o Severnoj Mitrovici.

Odluka Osnovnog suda u Prištini je politička a ne pravna i njome se svim građanima Kosova i Metohije oduzima pravo slobode mišljenja i govora, pravo na istinu, istaknuto je na sednici.

“Na sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica doneti su zaključci da Skupština opštine Severna Mitrovica osuđuje prvostepenu presudu Osnovnog suda u Prištini protiv Ivana Todosijevića jer ovakva presuda otkriva prostor za dalju etničku diskriminaciju. Pravo i pravda važe za sve osim za Srbe na Kosovu i Metohiji”, rekao je Dejan Gurešić, predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica i naglasio da ova odluka nije pravna već politička i ne doprinosi stabilizaciji i pomirenju.

Gurešić je dodao i da su odbornici SO Severna Mitrovica podržali odluku Srpske liste da se napuste sve privremene kosovske institucije.

Sa sednice je upućen poziv svim međunarodnim organizacijama da se u skladu sa svojim nadležnostima da se oglase povodom presude Ivanu Todosijeviću i preduzmu određene mere.

Izveštaj o radu Policijske stanice Mitrovica – sever za proteklih jedanaest meseci pokazuje da je broj krivičnih dela i prekršaja znatno smanjen u odnosu na isti period prošle godine.

Prema rečima Đorđa Karamarkovića, komandira policijske stanice Mitrovica – sever za proteklih 11 meseci registrovana su 245 slučaja od kojih su 219 krivična dela što je manje u odnosu na isti period prošle godine kada je od registrovanih 346 od kojih su 314 bila krivična dela.

Odbornici su na sednici razmatrali i druga tekuća pitanja, važna za građane Severne Mitrovice.   

Izvor: TV Most

KiMSO Severna MitrovicaTodosijevićSrpska listaKaramarković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva