:

:

TV Most

clock

April 19, 2016   12:05

0

144

Odlični rezultati KUD iz Ugljara i Badovca

„U KUD Branko Medenica postoje tri grupe, a s obzirom da se ansambl širi uspeli smo da otvorimo isturenu školu folklora u Kuzminu, selu koje je devedeset posto zaboravljeno. Tako smo sa kolegama došli na ideju da malo obnovimo taj srpski život tamo. Ovo društvo broji oko 120 članova, 3 sekcije, prvi ansambl od 16 do 25 godina, drugi ansambl od 12 do 16 godina i najmlađi od 7 godina pa na dalje“, rekao je u jutarnjem programu Radio Gračanice jedan od rukovodioca ovog društva, Dragan Ćirković.

Mlado Kulturno umetničko društvo „Slavuj“ iz Novog Badovca je do sada postiglo izuzetne rezultate na preko trideset nastupa, potvrdio je Ćirković.

„Mi smo u ovo društvo došli pre godinu dana, a šta smo za tih godinu dana uspeli da postignemo vidi se na sceni. Tako da tu ne manjka volje, želje, ni znanje što je najbitnije. Trenutno ima 60 članova“, dodao je on.

Prošle nedelje je u Gračanici održan humanitarni koncert za obnovu kostima KUD „Branko Medenica“, prethodno je koncert istog karaktera održan u Šilovu, dok će 30. aprila biti održan u Prilužju. Pre toga ovo društvo će 23. aprila prezentovati igre sa Kosova i Metohije na 5. dečijem festivalu folklora „Zlatni suncokreti“ u Kraljevu.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva